Sposób przygotowania:
Karczek w kapuście
Mięso umyłam i osuszyłam,podzieliłam na 3 porcje.Natarłam przyprawą do mięsa i odstawiłam pod przykryciem do lodówki. W tym czasie odcisnęłam z soku kapustę kiszoną i pokroiłam ją.Jedną cebulę pokroiłam w piórka i wymieszałam z kapustą i połową oleju. Naczynie żaroodporne posmarowałam olejem i wyłożyłam na dno większość kapusty kiszonej.Pokruszyłam na to listki laurowe i ułożyłam ziele angielskie oraz oprószyłam papryką mieloną i czosnkiem granulowanym. Na niej ułożyłam kawałki mięsa.Przykryłam resztą kapusty. Pieczarki wcześniej umyte ,pokroiłam na ćwiartki,wymieszałam z drugą pokrojoną w piórka cebulą i wyłożyłam na mięso.Oprószyłam pieprzem czarnym i ziołowym,majerankiem i czubricą.Polałam resztą oleju i wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piekłam razem ok.godziny. Podałam porcjami w kokilkach i pieczywem.