motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Karczek w marynacie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karczek marynowany w marynacie musztardowej

Karczek w marynacie musztardowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek w marynacie musztardowej

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek w marynacie musztardowej
Do miseczki wlewamy oliwę oraz musztardę rosyjską, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy czosnek granulowany, zioła prowansalskie oraz sól. Umyte i osuszone mięso dajemy do miski i smarujemy z dwóch stron przygotowaną marynatą. Na mięsko dajemy obraną i pokrojoną w krążki cebulkę. Na nią dajemy następne mięso i marynujemy. Przygotowane mięso odkładamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy mięso z dwóch stron. Podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Karczek w marynacie musztardowej
Do miseczki dajemy 1/2 szkl oliwy oraz musztardę
Karczek w marynacie musztardowej
Następnie dodajemy czosnek granulowany, sól i zioła prowansalskie
Karczek w marynacie musztardowej
Umyte i osuszone mięso smarujemy z dwóch stron marynatą
Karczek w marynacie musztardowej
Na mięsko dajemy pokrojoną w krążki cebulkę

Tagi:

zioła