motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Karczek w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karczek w marynacie z dodatkiem miodu

Karczek w miodzie

Składniki:

Karczek w miodzie

 

Sposób przygotowania:

Karczek w miodzie
Mięso myjemy i kroimy na dwa kawałki. Oprószamy marynatą do pieczeni. Cytrynę parzymy, przecinamy na pół i wyciskamy sok. Oliwę wlewamy do miseczki, dodajemy roztopiony miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą polewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Mięso pieczemy na rozgrzanej patelni. Podlewamy wodą dodajemy kolendrę i posiekaną paprykę. Dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Tagi:

przyprawy