Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Karczek zapiekany pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Karczek pod pierzynką świetnie nadaje się na rodzinny obiad czy też wczesną kolację

Karczek zapiekany pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek zapiekany pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Karczek zapiekany pod pierzynką
Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego - oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.. Mięso polewamy ketchupem. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso. Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora. Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser, który przykrywamy cienką warstwą majonezu. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.
Karczek zapiekany pod pierzynką
mięso kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy
Karczek zapiekany pod pierzynką
całość posypujemy pokrojonymi pieczarkami
Karczek zapiekany pod pierzynką
następnie układamy warstwę pokrojonego pora
Karczek zapiekany pod pierzynką
na górę posypujemy starty żółty ser, zakańczamy majonezem

Tagi:

sery ser