motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Karczek zapiekany w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne mięsko, które można jeść na zimno lub na ciepło do obiadu

Karczek zapiekany w piekarniku

Składniki:

Karczek zapiekany w piekarniku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek zapiekany w piekarniku
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Cytryny sparzamy i ścieramy skórkę, następnie wyciskamy sok. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Sok z cytryny dokładnie mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, posiekanymi ziołami oraz solą i pieprzem oraz olejem. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki zawinięte w folię aluminiową. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 60 min.