WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1500]

Karkówka gotowana w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miękka, soczysta i delikatna domowa wędlina z karkówki gotowanej w mleku a wcześniej zamarynowanej w przyprawach.

Karkówka gotowana w mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka gotowana w mleku

 

Sposób przygotowania:

Karkówka gotowana w mleku

ETAP 1:

Składniki marynaty czyli wszystkie przyprawy wsypać do miseczki. Dodać rozgnieciony czosnek i olej i wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć umytą i osuszoną karkówkę. Mięso włożyć do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia zagotować wodę z mlekiem oraz z listkami laurowymi, solą i zielem angielskim. Do gorącej zalewy włożyć karkówkę. Gotować ok. 1,5 godziny. Wystudzić w zalewie. Wyjąć, osuszyć i schłodzić w lodówce. Kroić na plasterki.

Karkówka gotowana w mleku
Karkówka ugotowana, wystudzona w zalewie i wyjęta na talerz
Karkówka gotowana w mleku
Karkówka po ugotowaniu w zalewie z wody i mleka
Karkówka gotowana w mleku
Zamarynowana karkówka włożona do gorącej zalewy
Karkówka gotowana w mleku
Karkówka natarta marynatą z przypraw, czosnku i oleju