Sposób przygotowania:
Karkówka grzybowo-koperkowa
Grzyby moczymy w letniej przegotowanej wodzie kilka godzin. Karkówkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy pięścią i posypujemy przyprawą do karkówki. Z octu i sosu sojowego grzybowego przygotowujemy marynatę w której trzymamy mięso kilka godzin. Na rozgrzanej oliwie przesmażamy plastry karkówki i przekładamy na talerz. Gdy skończymy na patelnię wrzucamy poszatkowaną cebulę oraz selera i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy plastry karkówki i pokrojone w kawałki grzyby. Dolewamy jeszcze wodę z grzybów i bulion z kaczki i wszystko dusimy pod przykryciem około 45 minut. Na ostatnie 15 minut do karkówki wrzucamy koper cały, a pod końcem duszenia koper siekany. Sos jeszcze zagęszczamy mąką kukurydzianą i gotowe. Smacznego.