Sposób przygotowania:
Karkówka jak kotlety schabowe
Każdy kawałek karkówki dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Mięso doprawiamy solą i pieprzem w takiej ilości jak lubimy. Jajka rozbijamy trzepaczką, dolewamy 100 ml mleka, doprawiamy jeszcze delikatnie solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. Każdy kawałek karkówki dokładnie maczamy w jajku, następnie panierujemy je w bułce tartej, jak ktoś lubi grubszą panierkę musi to zrobić dwa razy i smażymy na rozgrzanym oleju, Jednocześnie na patelni można podsmażyć pokrojone, ugotowane kartofle. Mięso z podsmażonymi kartoflami wykładamy na talerze, podajemy gorące.
![Karkówka jak kotlety schabowe Karkówka jak kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-jak-kotlety-schabowe-74428.jpg)
![Karkówka jak kotlety schabowe Karkówka jak kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-jak-kotlety-schabowe-74429.jpg)
![Karkówka jak kotlety schabowe Karkówka jak kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-jak-kotlety-schabowe-74430.jpg)