Sposób przygotowania:
Karkówka marynowana w piwieETAP 1:

Karkówkę myję, osuszam ręcznikiem kuchennym, kroję na 1,5 cm plastry.
ETAP 2:

Ziarenka pieprzu, cukier, czubrycę, rozmaryn, kminek, paprykę i kolendrę umieszczam w moździerzu i rozcieram na proszek,
ETAP 3:

przesypuję zioła do miski, wlewam powoli piwo, dodaję musztardę, mieszam, wlewam oliwę, dodaję posiekaną drobno czerwoną cebulę oraz liść laurowy, sól, mieszam ponownie,
ETAP 4:

maczam po plastrze w marynacie mięso, układam w naczyniu zalewam mięso reszta marynaty i odstawiam na całą noc do lodówki.
ETAP 5:

Następnego dnia przekładam na tacki grillowe i grilluję z każdej strony aż mięso będzie miękkie i złociste.
Podaję z sosem barbecue.
Smacznego!
SylaUla
2milutka
Zachęcam :)