Sposób przygotowania:
Karkówka miodowo-balsamiczna
Karkówkę kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy płaskim tłuczkiem. Dokładnie solimy z dwóch stron. Również posypujemy tymiankiem, ale tylko z jednej strony. Scukrzony miód upłynniamy poddając go kąpieli wodnej. Do miodu dodajemy koncentrat pomidorowy wraz z octem balsamiczny. Energicznie mieszamy i tak przygotowaną marynatą polewamy plastry mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki. Ziemniaki gotujemy 7 minut w lekko osolonej wodzie. Powinny być lekko twardawe. Zamarynowaną karkówkę wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Na dużym ogniu rumienimy z dwóch stron. Następnie przekładamy na blaszkę wraz z ziemniaczkami (ziemniaczki można polać pozostałą marynatą). Karkówkę pieczemy 13 minut w temperaturze 190°C. Podajemy z buraczkami i również pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego.