Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona pod pierzynką
W szklance mieszamy składniki na marynatę. Karczek płuczemy pod zimną bieżącą wodą i nacieramy marynatą, odstawiamy na noc. Następnego dnia: Cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju, po czym mieszamy z kapustą. Na dno metalowego gąsiorka lub naczynia żaroodpornego układamy warstwę kapusty, na kapustę kładziemy karczek i obkładamy go kapustą z góry i po bokach tak żeby był cały przykryty. Podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy ok.1,5 h. Po tym czasie sprawdzamy widelcem mięso, jeśli wypływa różowy sok to jeszcze podpiekamy, a jeśli przeźroczysty to już możemy się zajadać. Podajemy karczek i kapustę z gotowanymi lub pieczonymi ziemniaczkami. Naprawdę pycha! SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk.
kinga
luna
Babciagramolka
Natala1210