Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w soku ananasowym
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w brytfannie, piec 1godzinę i 15minut. Kalarepki i marchewki obrać, umyć, pokroić w paseczki. Dymki oczyścić, pokroić na kawałki. Czosnek i cebulę obrać, umyć, posiekać. Imbir oczyścić, drobno posiekać. Chilli umyć, oczyścić z pestek, posiekać. Cukier skarmelizować w garnku, wrzucić cebulę, czosnek, imbir i chilli, chwilę smażyć. Rozmaryn umyć, osuszyć, posiekać. Wlać do garnka ocet i sok, przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Gotować około 5minut. Warzywa gotować 8minut w osolonej wodzie. Osączyć, wrzucić do sosu. Mięso wyjąć, pokroić w plastry, polać sosem.