Sposób przygotowania:
Karkówka w jogurtowej marynacie
Karkówkę myjemy, osuszamy rzecznikiem papierowym. Przyprawiamy sola, pieprzem i papryka słodką mielona z obu stron, przykrywamy folia lub talerzem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy marynatę: jogurt naturalny mieszamy dokładnie z wszystkimi przyprawami, sokiem z cytryny i z koncentratem pomidorowym. Marynatę rozprowadzamy na każdym płacie karkówki układając je jeden na drugim. Przykrywamy zamarynowane mięso folia spożywczą i wkładamy na 2 (lub więcej) godziny do lodówki. Kazdy plaster obtaczamy w mace i smażymy na rumiano z obu stron, najpierw na dużym, potem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Natala1210
msewka
Sarenka
Palunia
Anula