Sposób przygotowania:
Karkówka w marynacie 1000-ca wysp
Umyte i osuszone mięso kroimy w średnią kostkę.Wkładamy do misy i dodajemy w/w przyprawy na marynatę-mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na ok.2h Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso.Wlewamy wodę,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso już jest miękkie dodajemy pieczarki pokrojone na pół i papryki pokrojone w grubszą kostkę-mieszamy i dalej dusimy do zwiednięcia papryki (tak żeby była lekko chrupka a nie rozciapana) Podajemy np.z ryżem i sałatką/surówką czy też ogórkiem kiszonym/konserwowym. SMACZNEGO....
MagdaMM
edytaha
zbysiowa
pacpaw
evita0007
Nie mam pacpaw,na opakowaniu nic nie pisało :( :( a w/w marynatę wymyśliłam sobie sama :) Bo ja różne sypkie przyprawy kupiłam na allegro i przysyłali mi je w takich dosyć duzych woreczkach hermetycznie pakowanych i podpisanych co to i jaki ma skład to tyle ...:)
gosia56
jaNina
evita0007
gusia1000