Sposób przygotowania:
Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie
Oliwę wymieszać z przyprawami oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Każdy plaster z obu stron posmarować marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 1 godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
![Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-w-miodowo-paprykowej-marynacie-254002.jpg)
![Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-w-miodowo-paprykowej-marynacie-254003.jpg)
![Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-w-miodowo-paprykowej-marynacie-254004.jpg)