Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, przypieczona karkówka zamarynowana w papryce słodkiej i miodzie upieczona w piekarniku świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.

Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie
Oliwę wymieszać z przyprawami oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Każdy plaster z obu stron posmarować marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 1 godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie
Oliwę wymieszać z przyprawami czosnkiem i cebulą.
Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie
Karkówkę natrzeć przyotowaną wcześniej marynatą.
Karkówka w miodowo-paprykowej marynacie
Mięso upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.