Sposób przygotowania:
Karkówka w musztardzie
Mięso myję, osuszam i kroję w cienkie plastry.
Resztę składników (musztardę francuską, miód, pieprz, olej i sól) mieszam w osobnej miseczce, marynatą nacieram mięso i przekładam do miski, przykrywam ją folią spożywczą. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około pół godziny.
Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam i piekę około godz w temp. 190st. Po godzinie mięso odkrywam, piekę jeszcze ok. 30 min w temp. 170st. Mięso można także upiec na ruszcie na grillu.
Resztę składników (musztardę francuską, miód, pieprz, olej i sól) mieszam w osobnej miseczce, marynatą nacieram mięso i przekładam do miski, przykrywam ją folią spożywczą. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około pół godziny.
Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam i piekę około godz w temp. 190st. Po godzinie mięso odkrywam, piekę jeszcze ok. 30 min w temp. 170st. Mięso można także upiec na ruszcie na grillu.