mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Karkówka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonałe mięso na grilla :)

Karkówka w musztardzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w musztardzie

 

  • 1 kg karkówka bez kości
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie
Mięso myję, osuszam i kroję w cienkie plastry.
Resztę składników (musztardę francuską, miód, pieprz, olej i sól) mieszam w osobnej miseczce, marynatą nacieram mięso i przekładam do miski, przykrywam ją folią spożywczą. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około pół godziny.
Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam i piekę około godz w temp. 190st. Po godzinie mięso odkrywam, piekę jeszcze ok. 30 min w temp. 170st. Mięso można także upiec na ruszcie na grillu.
Karkówka w musztardzie
Składniki na marynatę umieszczam w miseczce i mieszam
Karkówka w musztardzie
Mięso nacieram dokładnie marynatą, przykrywam folią i wstawiam do lodówki