bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Karkówka w musztardzie meksykańskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sposób na wykorzystanie musztardy meksykańskiej.

Karkówka w musztardzie meksykańskiej

Składniki:

Karkówka w musztardzie meksykańskiej

 

  • karczek ok. 80dag
  • 1/2 słoiczka musztardy meksykańskiej
  • 2 łyzki oliwy
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie meksykańskiej
Karczek naszpikowac kawalkami czosnku, oprószyc pieprzem. Nagrzac piekarnik do 180st. Do naczynia do zapiekania włozyc karczek, posmarowac go z wierzchu grubą warstwą musztardą meksykańska (jest pikantna i ma lekko słodkawy smak). dac troche oliwy i wstawic do piekarnika. Piec w zależnosci od wiekosci ok 90 minut. Pod przykryciem. Na 30 minut przed końcem bez przykrycia. Miesko miekkie, pyszne i aromatyczne. Podane z kopytkami i sosem musztardowym..