zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Karkówka w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

kotleciki z karkówki..................

Karkówka w panierce

Składniki:

Karkówka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w panierce
Plastry karkówki o grubości około 1 cm rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
Wszystkie sypkie przyprawy wymieszać i posypać tą mieszanką każdy kotlet z obu stron.
Przykryć kotlety folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Kotlety smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.