Sposób przygotowania:
Karkówka w panierce
Plastry karkówki o grubości około 1 cm rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
Wszystkie sypkie przyprawy wymieszać i posypać tą mieszanką każdy kotlet z obu stron.
Przykryć kotlety folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Kotlety smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Wszystkie sypkie przyprawy wymieszać i posypać tą mieszanką każdy kotlet z obu stron.
Przykryć kotlety folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Kotlety smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.
haniakson