Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna karkóweczka w sosie pieczarkowym z dodatkiem cebulki.

Karkówka w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie pieczarkowym
Karkówkę dokładnie umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć na nim karkówkę. Zalać litrem wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Delikatnie posolić. Dusić pod przykryciem. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, udusić na łyżce oleju. Dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką.
Karkówka w sosie pieczarkowym
Podsmażone mięso zalać wodą i dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Karkówka w sosie pieczarkowym
Pieczarki i cebulkę udusić na łyżce oleju.
Karkówka w sosie pieczarkowym
Pieczarki dodać do duszonego mięsa i dusić pod przykryciem.