Sposób przygotowania:
karkówka w sosie z grzybów leśnych
karkówkę pokroić w plastry, posypać przyprawą do karkówki i trochę soli- zostawić na ok.1 godzinkę. Następnie po godzinie wyjąć z lodówki, obtoczyć w mące i smażyć na patelni do zarumienienia. Tak usmażoną karkówkę ułożyć do naczynia żaroodpornego jedną za drugą pod skosem. Tłuszcz, który został na patelni wlać do karkówki i podlać troszkę wody. Por pokroić w talarki( białą część) i ułożyć na karkówce w naczyniu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na ok.60 minut. Potem wyjąć z piekarnika dodać sos z grzybów leśnych i wstawić na ok. 10 minut do piekarnika. Zawsze wychodzi smaczne. Najlepiej smakuje z ziemniakami zapiekanymi :)
robertjankopp