Sposób przygotowania:
Karkówka z cebulką na kapuście
1.Grzyby zalewamy wodą,moczymy przez noc.Na drugi dzień przemywamy grzyby,zalewamy świeżą woda,gotujemy ok pół godziny.Po tym czasie studzimy,kroimy grzyby na mniejsze kawaleczki. 2.Karkówkę solimy,posypujemy obficie czosnkiem,pieprzem,przyprawą do karkówki.odstawiamy na noc do lodówki.Na drugi dzien z jednej strony w karkówce nacinany kieszenie co 2-3 cm.W każdą kieszeń wkładamy plaster cebuli. 3.Kapuste płuczemy zeby nie była tak kwaśna(po pieczeniu bedzie zawsze kwasniejsza niż surowa).Dodajemy do niej pokrojone grzybki.Układamy czesc na dno naczynia żarodopornego,wukładamy na nia karkówkę,pobokach wykładamy resztę kapusty.Pieczemy ok.2 godzinw 200 st,pod przykryciem. 3.Podajemy pokrojoną w plastry na kapuscie z ziemniaczkami zapiekanymi z rozmarynem.