Sposób przygotowania:
Karkówka z grzybami leśnymi
Wymieszać dokładnie składniki marynaty i odstawić aby składniki się "przegryzły", w tym czasie "zamknąć" czyli krótko obsmażyć na patelni, na mocnym ogniu mięso z każdej strony. Po tej czynności mięso dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić tak po ostygnięciu na przynajmniej 2-3godziny w lodówce. W międzyczasie oczyść grzyby, umyj je i pokrój nie dość starannie w duże kawałki, natomiast cebulę w kostkę. Zeszklij na patelni cebulę a następnie dodaj grzyby i duś wszystko razem pod przykryciem około 20-30minut, na koniec doprawiając solą pieprzem i tymiankiem do smaku. Mięso po wyjęciu z lodówki piec w piekarniku w temperaturze 170st C przez ponad godzinę. Jeśli ktoś woli wypieczone mięso to w zależności od grubości mięsa stosunkowo dłużej. Kiedy mięso będzie już gotowe zostawić w ciepłym wyłączonym piekarniku jeszcze przez około 15minut aby mięso "doszło". Podawać pokrojoną w plastry karkówkę pod przykryciem grzybów z kaszą gryczaną, kopytkami lub ziemniakami według upodobania. SMACZNEGO