Sposób przygotowania:
Karkówka z kapustą i grzybami
Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody i zostawić na noc.Karkówkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Ostrożnie rozciąć nożem,w taki sposób,aby powstał niezbyt gruby płat mięsa.Lekko rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.Wstawić na dwie godziny do lodówki.W tym czasie kapustę kiszoną pokroić i ugotować do miękkości.Odcedzić.Cebulę pokroić w kosteczkę i lekko zrumienić ma niewielkiej ilości ojeju.Grzyby ugotować w tej samej wodzie,w której się moczyły.Odcedzić i stosunkowo drobno pokroić.Połączyć kapustę z grzybami, cebulą,doprawić pieprzem.Nadzienie rozłożyć na mięsnym płacie i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczkami.Umieścić w brytfance,podlać niewielką ilością wody i piec pod przykryciem w temp.180*C przez godzinę,od czasu do czasu podlewać powstającym sosikiem.Następnie zdjąć pokrywę i piec przez pół godziny,często podlewając.Po upieczeniu pokroić w plastry.Podawać z ziemniakami.
eli_555
dotami
msewka
luna
Natala1210