Sposób przygotowania:
Karkówka z kaszą
Mięso kroimy na 4 plastry. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie każdy plaster karkówki panierujemy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim karkówkę. Podsmażone mięso przekładamy do rondelka, podlewamy małą ilością wody i zagotowujemy. Dokładnie opłukane i namoczone grzyby dusimy z mięsem na małym ogniu. Marchew i selera myjemy i obieramy po czym kroimy w słupki (lub w kostkę). Kiedy mięso będzie już prawie miękkie do rondelka wrzucamy pokrojone warzywa. Potrawę dusimy jeszcze przez 10 minut. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Gotową kaszę podajemy z porcją mięsa i warzywami. Całość posypujemy drobno posiekana natką. Smacznego : )