joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Karkówka z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tak przygotowane mięso najlepiej smakuje z kiszonymi ogórkami lub sałatką z pomidorów i cebuli.

Karkówka z kaszą

Składniki:

Karkówka z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z kaszą
Mięso kroimy na 4 plastry. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie każdy plaster karkówki panierujemy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim karkówkę. Podsmażone mięso przekładamy do rondelka, podlewamy małą ilością wody i zagotowujemy. Dokładnie opłukane i namoczone grzyby dusimy z mięsem na małym ogniu. Marchew i selera myjemy i obieramy po czym kroimy w słupki (lub w kostkę). Kiedy mięso będzie już prawie miękkie do rondelka wrzucamy pokrojone warzywa. Potrawę dusimy jeszcze przez 10 minut. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Gotową kaszę podajemy z porcją mięsa i warzywami. Całość posypujemy drobno posiekana natką. Smacznego : )