malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Karkówka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Proponuję podawać z ziemniakami i kapustą

Karkówka z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z piekarnika
Karkówkę umyj, pokrój w plastry ok 5cm. Czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z przyprawami i olejem. Kawałki mięsa dokładnie natrzyj z każdej strony. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przełóż do blaszki i piec w 200stC, na złoty kolor. Następnie mięso razem z powstałym sosem przełóż z piekarnika do rondla,podlej szklanką wody. Duś do miękkości.
Karkówka z piekarnika
Mięso podziel na małe kawałki
Karkówka z piekarnika
Kawalki mięsa natrzyj marynatą
Karkówka z piekarnika
Upieczone mięso przełóż do rondla