dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Karkówka z rękawa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienita pieczeń zarówno do obiadu i na kanapki.

Karkówka z rękawa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka z rękawa

 

  • 1 kg karkówki
  • 1 duża cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • czubryca czerwona
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Karkówka z rękawa
Karkówkę dokłładnie umyłam, osuszyłam, wygniotłam z całej siły, wtarłam w nią przyprawy i odstawiłam do lodówki (na noc). Do foliowego rękawa włożyłam obraną i pokrojoną w pióra cebulę oraz obrany i przekrojony na połówki czosnek a także mięso. Związałam i wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na godzinę.
Karkówka z rękawa
Kilo mięsa, kilka przypraw, cebula, czosnek i rękaw do pieczenia = super żarełko
Karkówka z rękawa
Cebula, czosnek i sos, który powstał w trakcie pieczenia stanowią świetny dodatek (np. do polania klusek śląskich)