VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przygotowanie karkówki przypomina tradycyjne schabowe. Jednakże dodatek pieczarek, cebuli, sera, kabanosa i pomidorków sprawia, że mięso jest bardzo apetyczne.

Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami

Składniki:

Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami
Karkówkę myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i cebulę. Dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W miseczce mieszamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, karkówkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Usmażoną układamy na blaszce, przykrywamy pieczarkami z cebulką, posypujemy serem i pokrojonymi w plasterki pomidorkami i kabanosem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera.