Sposób przygotowania:
Karkówka zapiekana w kapuście
1. Mięso umyć, osuszyć i bardzo dokładnie natrzeć przyprawą. Przykryc i włożyć na kilka godz. do lodówki. Następnie obsmażyć je na smalcu ze wszystkich stron. Kapustę opłukac wodą odcisnąć z nadmiaru wody i drobno pokroić. Część kapusty ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Włożyć mięso, na około ułożyć resztę kapusty. Ananasy odsączyć, pokroić w kostkę i ułożyć na karkówce. Kapustę polać sokiem z ananasów. Przykryć i piec ok. 2 godz. w temp. 180st. 2. Ziemniaki obrać z łupin, zalać w proporcji 1:1 wodą i mlekiem. Dodać czosnek, koniecznie w łupinach i sól. Zagotować, uchylić pokrywkę i gotować do miękkości. Odcedzić. Posypać posiekanym koperkiem, podawać wraz z karkówką.
msewka
czekoladka_m