Sposób przygotowania:
karmelizowane ananasy i lodami waniliowy
Ananasa obrać i pokroić w plastry o grubości 1cm.
na patelni zagotować miód, dodać ananasa i podgrzewać wszystko ok. 1min. dodać kardamon i białe wino. Poczekać aż wino odparuje i dolać Malibu oraz dodać masło. Na końcu wsypać skórkę z limonki. Orzechy laskowe posiekać i upalić na złoty kolor na patelni. Ananasa układać na talerzu, posypać orzechami, polać sosem i podawać z lodami waniliowymi
na patelni zagotować miód, dodać ananasa i podgrzewać wszystko ok. 1min. dodać kardamon i białe wino. Poczekać aż wino odparuje i dolać Malibu oraz dodać masło. Na końcu wsypać skórkę z limonki. Orzechy laskowe posiekać i upalić na złoty kolor na patelni. Ananasa układać na talerzu, posypać orzechami, polać sosem i podawać z lodami waniliowymi