justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Karmelowe żeberka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pyszny sposób na żeberka, polecam

Karmelowe żeberka

Składniki:

Karmelowe żeberka

 

 

  • Marynata:
  • przyprawa do żeberek z miodem
  • 3/4 soku pomarańczowego 100%
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz
  • 6 łyżek oleju
  • szczypta cynamonu
  • 3 ząbki przesmażonego czosnku

Sposób przygotowania:

Karmelowe żeberka
Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie
składniki marynaty wymieszać ze sobą.
Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do
lodówki na około godzinę. Wyłożyć do
piekarnika, zalać częścią marynaty i piec
dolewając między czasie resztę marynaty.
Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się
karmelowy.