eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Karminadle Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Pyszne kotlety mielone...

Karminadle Eli

Składniki:

Karminadle Eli

 

  • 1/2 mięsa mielonego(ja pomieliłam łopatkę)
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól,pieprz
  • przyprawa do mięsa(według uznania)
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karminadle Eli
Bułkę namoczyć w wodzie.Gdy będzie już miękka,wyjąć i odcisnąć z wody.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,jajko,wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować klopsy,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.Smacznego!