Sposób przygotowania:
Karminadle Eli z orzechamiprzygotowanie mięsa
Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebulę i czosnek obrać z łupinek. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie orzechów
Łuskane orzechy włoskie posiekać.
Przygotowanie składników
Mięso, cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami. Kromki chleba namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Do mięsa z cebulą i czosnkiem dodać , odciśnięty chleb, jajka, orzechy, przyprawy i wyrobić.
przygotowanie kotletów
Z masy mięsnej formować owalne kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mielone z obu stron na rumiano.
podawanie
Ja podałam mielone z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.
gusia1000