Sposób przygotowania:
Karminadle na trzy sposoby
Karminadle : Cebulę pokrój w kostkę i przysmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, tak aby zmieniła kolor na złoty. Dodaj do zmielonego mięsa. Bułkę namocz we wodzie, odciśnij, dodaj do mięsa razem z jajkiem, szczyptą soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj niewielkie, okrągłe kotlety, obtocz je w bułce tartej i przypiecz na niewielkim ogniu. Dodatki : Burczaki purée wrzuć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Mieszaj do momentu, aż będą całkowicie rozmrożone. Dodaj sok z cytryny oraz opcjonalnie szczyptę cukru do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj, zdejmij z patelni i odstaw. Szpinak rozmroź w ten sam sposób i dodaj do niego przysmażony wcześniej zmiażdżony czosnek. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw. Dynię kostkę wrzuć na patelnię i rozmrażaj na niewielkim ogniu. Gdy już będzie miękka, przerzuć ją do miski i zblenderuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przypraw szczyptą kardamonu, kolendry, curry i pieprzu ziołowego. Wszystko dokładnie wymieszaj. Sosy podawaj osobno, w środku zostawiając miejsce na karminadle.