Sposób przygotowania:
Śląskie karminadle z warzywami
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Następnie ciasto dzielimy na dwie części. 2.Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści.Następnie przekrawamy na pół. 3.Ciasto wałkujemy i nakładamy na połówki kapusty.Nożem lub radełkiem odcinamy resztki ciasta. 4.Z pozostałych resztek ciasta formujemy dwa kółka,podobne średnicą do miseczek. 5.Połówki kapusty z ciastem i kółka układamy na blasze i pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 minut.Upieczone studzimy i delikatnie zdejmujemy z kapusty. 6.Warzywa rozmrażamy i dokładnie osuszamy.Cebulę obieramy. 7.Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy.Następnie mielimy razem z cebulą i odciśnięta bułką.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 8.Z mięsa formujemy niewielkie kotleciki do każdego wkładamy porcje warzyw i obtaczamy w bułce tartej. 8.Następnie kotleciki smażymy do miękkości i zrumienienia na rozgrzanym oleju.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 8.Upieczone miseczki ustawiamy na krążkach,do środka wkładamy kotleciki i całość posypujemy serem żółtym. 9.Zapiekamy kilka chwil w gorącym piekarniku,aż ser się roztopi. 10.Podajemy od razu gorące.