anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karminadle z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mielone karminadle z nutą pieczarek rozpływają się w ustach i są bardzo aromatyczne i delikatne.

Karminadle z pieczarkami

Składniki:

Karminadle z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Karminadle z pieczarkami
Mięso włożyć do miski, bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Dodać do miski z mięsem. Cebulę pokroić w kostkę i czosnek przecisnąć przez praskę, dodać żółtka i przyprawić. Dokładnie wymieszać. Pieczarki obrać umyć i pokroić w kostkę dodać do mięsa wymieszać. Formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron około 5 minut z każdej strony.

Tagi:

mięso tarta