Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Karnawałowa pizza rolls

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Karnawałowa przekąska w sam raz na jeden gryz. Idealnie smakuje z czerwonym wytrawnym winem lub z piwem.

Karnawałowa pizza rolls

Składniki:

Karnawałowa pizza rolls

 

  • opakowanie ciasta francuskiego (330 g)
  • 3-4 łyżeczki keczupu lub koncentratu pomidorowego
  • 3 spore garście tartego sera żółtego
  • garść oliwek
  • 12 plasterków salami
  • zioła prowansalskie
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Karnawałowa pizza rolls
Ciasto rozkładamy i smarujemy z jednej strony koncentratem. Posypujemy przyprawami i tartym serem. Wzdłuż ciasta układamy rzędami na przemian salami i pokrojone w plasterki oliwki. Ciasto bardzo ciasno zwijamy w rulon i tniemy na 24 plastry. Każdy kawałek delikatnie spłaszczamy za pomocą płaskiej części noża lub dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 st.