Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Karp na biało

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na obiad

Karp na biało

Składniki:

Karp na biało

 

  • 25 dag masła
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 kostki rosołowe (drobiowe)
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki startego chrzanu
  • 50 dag karpia
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • cukier
  • sól
  • kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Karp na biało
Zagotować wodę z kostką rosołową. Ugotować w niej rybę podzieloną na porcje. W międzyczasie: zasmażkę przygotować z mąki i masła i rozetrzeć z zimnym wywarem z drugiej kostki. Przyprawić. Zagotować z chrzanem. Wlać śmietanę. Ostrożnie dodać kawałki jajek. Taki sosem polać ryby.

Tagi:

jajko jajka