Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karp "Pijany"

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sprawioną i wypłukaną rybę nasolić wewnątrzi na zewnątrz, pozostawic na 2 godziny w

Karp "Pijany"

Składniki:

Karp "Pijany"

 

  • 1kg karpia
  • 4 ząbki czosnku
  • 3/4 szkalnki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karp "Pijany"
Sprawioną i wypłukaną rybę nasolić wewnątrzi na zewnątrz, pozostawic na 2 godziny w lodówce. Obrane i roztarte ząbki czosnku włożyc do jamy brzusznej i zaszyć. Rybę posmarować olejem, posypać pieprzem i piec 30 minut w całości w brytwannie posmarowanej olejem, polewajac od czasu do czasu winem.