goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Karp po gdańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W tym roku gościł u mnie w domu na Wigilii

Karp po gdańsku

Składniki:

Karp po gdańsku

 

Sposób przygotowania:

Karp po gdańsku
Karpia oczyszczamy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na około 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę kroimy w kostkę, a oczyszczone pieczarki w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy do niego rybę, wierzch posypujemy cebulą, posiekaną natką pietruszki oraz podsmażonymi pieczarkami. Całość doprawiamy. Na wierzchu rozkładamy wiórki masła. Zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach

Tagi:

karp karp ryba