aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Karp po grecku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny karp po grecku....

Karp po grecku 2

Składniki:

Karp po grecku 2

 

  • 2 płaty karpia,
  • 7 marchewek,
  • 2 pietruszki,
  • 1 por,
  • 1/4 selera,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • sól, pieprz,
  • 1/2 kostki rosołowej,
  • ziele angielskie, liście laurowe,
  • mąka do obtoczenia karpia.

Sposób przygotowania:

Karp po grecku 2
Filety karpia kroimy na mniejsze kawałki. Solimy od strony mięsa i obtaczamy w mące z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy i scieramy na tarce o grubych oczkach. Podlewamy troche woda i dusimy w garnku z lisciem laurowym, zielem angielskiem i pieprzem. Dodajemy 1/2 kostki rosołowej. Dusimy ok 15 minut. Dodajemy ketchup. Układamy w naczyniu rybke i przykrywamy warzywkami.

Tagi:

karp ryba