WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Karp w cieście cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wigilijny karp w ciekawym wydaniu.

Karp w cieście cytrynowym

Składniki:

Karp w cieście cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

Karp w cieście cytrynowym
Filet z karpia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Z maki, mleka i jajka robimy ciasto, ucierając je na jednolitą masę. Powinno być gęstsze niż na naleśniki. Cytrynę parzymy i dokładnie szorujemy. Ścieramy z niej na drobno skórkę i dodajemy do ciasta razem z trzema łyżkami soku z cytryny. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Filety z karpia kroimy na mniejsze kawałki i maczamy w cytrynowym cieście. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano.