Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Karp w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Karpia można zastąpić innym gatunkiem ryby.

Karp w czerwonym winie

Składniki:

Karp w czerwonym winie

 

Sposób przygotowania:

Karp w czerwonym winie
Karpia umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć i pokroić w dzwonka. Włożyć do rondla, poprzekładać natką pietruszki, miętą, pokruszonymi listkami laurowymi, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie zalać winem i gotować pod przykryciem około 20-25 minut. Ugotowaną rybę wyjąć a sos przecedzić przez sito. Do sosu dodać szczyptę imbiru, orzechy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, włożyć rybę, zagotować.