BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Karp w galarecie na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smacznego karpia na świąteczny stół. Karp w galarecie na słodko z dodatkiem słodkich rodzynek.

Karp w galarecie na słodko

Składniki:

Karp w galarecie na słodko

 

Sposób przygotowania:

Karp w galarecie na słodko
Karpia oczyścić z łusek, dobrze umyć, a następnie pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i odstawić na 12 godzin.

Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody wrzucić wszystkie składniki oraz obraną, pokrojoną w plastry marchewkę.

Gotować do miękkości marchewki. Następnie włożyć kawałki karpia i gotować około 15 minut.

Wyłożyć kawałki ryby na półmisek, w miarę możliwości wyjąć ości.

W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę i zalać karpia.

Wywar musi być wyraźnie słodki.

Wystudzić.

Podawać najepiej z kawałkami piernika ( u mnie tak lubią ).