Karp zapiekany z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna ryba w innej odsłonie

Karp zapiekany z pieczarkami

Składniki:

Karp zapiekany z pieczarkami

 

  • 1 kg - filety z karpia
  • 0,5 kg - pieczarki
  • 2 łyżki - posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz, sok z cytryny,

Sposób przygotowania:

Karp zapiekany z pieczarkami
Tradycyjna ryba w innej odsłonie .Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć karpia, a na nim pieczarki. Zapiekać ok. 30 min. w temp. 180 stopni. 5 min. przed końcem zapiekania posypać posiekaną natką. 

Tagi:

karp ryba