Sposób przygotowania:
Karpatka
CIASTO:
wode i margaryne zagotowac, do tego dodac szklanke mąki, dobrze wymieszac, spażyc i wystudzic. Po ostygnięciu dodac 4 jajka i proszed do pieczenia.
dobrze razem wymieszac i rozłożyc na 2 blaszki, upiec
KREM:
mleko i cukry zagotowac. obydiwe mąki wymieszac i sparzyc gorącym mlekiem. w osobnym naczyniu wymieszac margaryne i zóltko. Na koniec wszystko połączyc i ubic. przełozyc masą ciasta
wode i margaryne zagotowac, do tego dodac szklanke mąki, dobrze wymieszac, spażyc i wystudzic. Po ostygnięciu dodac 4 jajka i proszed do pieczenia.
dobrze razem wymieszac i rozłożyc na 2 blaszki, upiec
KREM:
mleko i cukry zagotowac. obydiwe mąki wymieszac i sparzyc gorącym mlekiem. w osobnym naczyniu wymieszac margaryne i zóltko. Na koniec wszystko połączyc i ubic. przełozyc masą ciasta
euzebiuszek
truskawka77