Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Karpatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Można kupić gotowy krem karpatka, zamiast budyniowy

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.

KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.

Tagi:

jajko jajka