Sposób przygotowania:
Karpatka
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.
KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.
KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.