Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Karpatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowa karpatka bez składników z pudełka

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wody
  • ½ kostki margaryny
  • 4 jajka
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,5 l mleka

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
Wode zagotować, dodać margaryne i zagotować. Nastepnie dodac make i szybko mieszac drewniana lyzka. Pogotowac jeszcze chwile. Odstawic i ostudzic. Dodawac po 1 jajku i utrzec. Rozłożyć na 2 brytfanki i upiec. Budyń ugotować i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodac budyń i utrzec razem. Jedno ciato posmarować masa i przyłożyc drugim. Można posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka