Sposób przygotowania:
Karpatka Jasna
CIASTO:
1- Wodę gotuję z margaryną.
2 - Dodaję mąkę i mieszam 5 minut
3 - Zdejmuję z ognia i studzę.
4 - Do zimnego już ciasta dodaję po jednym jajku, cały czas ucieram ciasto.
5 - Gotowe ciasto wykładam na dużą blachę od piekarnika tą czarną
6- Temperatura powinna wynosić 160-170 stopni, a czas pieczenia 20-25 minut.
7 - Krem robię z budyniu i mleka oraz margaryny 200 gram
- Mleko gotuję dodaje rozrobiony budyń mieszam i gotuje następnie studzę i miksuje z margaryną powstaje masa do karpatko wa
Po upieczeniu karpatkę przecinam na połowę wykładam krem i przykrywam druga połówką posypuje cukrem pudrem wstawiam do lodówki by masa nabrała bardziej sztywności :)
1- Wodę gotuję z margaryną.
2 - Dodaję mąkę i mieszam 5 minut
3 - Zdejmuję z ognia i studzę.
4 - Do zimnego już ciasta dodaję po jednym jajku, cały czas ucieram ciasto.
5 - Gotowe ciasto wykładam na dużą blachę od piekarnika tą czarną
6- Temperatura powinna wynosić 160-170 stopni, a czas pieczenia 20-25 minut.
7 - Krem robię z budyniu i mleka oraz margaryny 200 gram
- Mleko gotuję dodaje rozrobiony budyń mieszam i gotuje następnie studzę i miksuje z margaryną powstaje masa do karpatko wa
Po upieczeniu karpatkę przecinam na połowę wykładam krem i przykrywam druga połówką posypuje cukrem pudrem wstawiam do lodówki by masa nabrała bardziej sztywności :)