Sposób przygotowania:
Karpatka przepis, który zawsze robię
Wodę, margarynę z solą zagotować, zdjąć z ognia, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, połączyć na gładką masę. Dodawać po jednym jajku cały czas mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część piec osobno po 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Zagotować 2,5 szklanki mleka, dodać cukier waniliowy i cukier. Do gotującego się mleka wlać rozmąconą mąkę z pozostałym zimnym mlekiem, mieszać i zagotować. Ostudzić.
Masło utrzeć z żółtkami, dodawać po łyżce budyniu. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto przełożyć masą, a wierzch posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część piec osobno po 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Zagotować 2,5 szklanki mleka, dodać cukier waniliowy i cukier. Do gotującego się mleka wlać rozmąconą mąkę z pozostałym zimnym mlekiem, mieszać i zagotować. Ostudzić.
Masło utrzeć z żółtkami, dodawać po łyżce budyniu. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto przełożyć masą, a wierzch posypać cukrem pudrem.