Sposób przygotowania:
Karpatka z galaretką
Ciasto:
Margarynę zagotowujemy z wodą. Wsypujemy mąkę, mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy i ucieramy dodając po jednym całym jajku i wsypując proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wykładamy na formy wyścielone pergaminem, pieczemy do 30 minut w 210 stopniach.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy go i łączmy z utartym masłem i cukrem pudrem.
Galaretki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Na ciast wykładamy galaretkę przykrywamy je masa i na wierzch dajemy drugie ciasto. Dekorujemy cukrem pudrem.
Margarynę zagotowujemy z wodą. Wsypujemy mąkę, mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy i ucieramy dodając po jednym całym jajku i wsypując proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wykładamy na formy wyścielone pergaminem, pieczemy do 30 minut w 210 stopniach.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy go i łączmy z utartym masłem i cukrem pudrem.
Galaretki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Na ciast wykładamy galaretkę przykrywamy je masa i na wierzch dajemy drugie ciasto. Dekorujemy cukrem pudrem.